Почетна » НАПРЕДЊАЦИ ЗЛОУПОТРЕБИЛИ ДЕЦУ! Пионирке ФК Машинац натерали да позирају са заставом СНС!

НАПРЕДЊАЦИ ЗЛОУПОТРЕБИЛИ ДЕЦУ! Пионирке ФК Машинац натерали да позирају са заставом СНС!

од admin
0 коментар

Иако у закону јасно стоји да деца никако не треба да се користе за политичку промицију, а још и да је забрањено да се политика меша у спорт, напредњаци са југа Србије успели су једним ударцем да ураде и једно и друго.

Наиме, пионирке Женског фудбалског клуба Машинац, на фотографији направљеној на Селичевици, на прослави Светог Илије, држе заставу Српске напредне странке.

Од 15 девојчица колико је на фотографији, њих 5 држи раширену заставу, док је иза њих још једно обележје владајуће партије, пишу Јужне вести.

Дугогодишњи тренер Машинца, Перица Крстић рекао је каже да је фотографија настала на Селичевици, где су децу одвели људи из Општине Гаџин Хан, који су прослављали Светог Илију.

Упитан због чега се малолетне чланице клуба користе за промоцију странке, каже да није ни био упознат са тиме да оне држе заставу напредњака, иако је и сам на фотографији, која је била окачена и на његов Фејсбук профил.

– Не знам како су те заставе дошле, ја нисам много обраћао пажњу на те ствари. Нисам ни видео које су заставе искрено, јесам на фотографији, али нисам обратио пажњу – рекао је он, и додао да је „изненађен информацијама да није законито користити децу у сврхе политичке пропаганде“, као и да „Закон о спорту забрањује уплив политике у спортске клубове“.

– Ја нисам ни знао да је то забрањено, сад сте ме изненадили тим информацијама. Општина Гаџин Хан је то организовала, они су одвезли децу тамо и били домаћини. Не знам да ли је то странка или Општина била, али тамо нису били чланови само једне странке, нити смо ми били у том смислу опредељени политички – „објаснио је“ Крстић, и додао да су на фотографији и родитељи неких девојчица, те да им заставе „нису силом наметнуте“.

(Еспресо.рс/Јужне вести)

Можда ти се свиди

Оставите коментар