Почетна » Напредњачки Деда Мраз припрема терен за београдске изборе

Напредњачки Деда Мраз припрема терен за београдске изборе

од admin
0 коментар

 

Да ли је кампања икада и престајала?

Главни и одговорни уредник недељника “НИН” оцењује за Н1 да кампања никад није ни престајала.

“Буквално, сваки дан смо сведоци некакве кампање у којој учествују највиши представници извршне власти. Дакле, кампања се само убрзава и тек можемо да замислимо шта ће се десити тамо негде у финишу пред изборе”, сматра уредник НИН-а Милан Ћулибрк.

Наша политика улази у сферу религије, сматра Зоран Гавриловић из БИРОДИ-ја.

“И такав модел кампање у ствари приличи легитимизацији једног система личне власти који постоји у Србији”, каже Гавриловић.

Иако је председник Србије и СНС-а још 2017. пред изборе београдском одбору странке поручио:

“Изађите са резултатима пред људе. Покажите им шта је то што сте направили. Рекао сам им да је могуће да је ово последњи пут да излазите уколико вам је потребно да и моје име ставите на листу, немам проблем са тим, после тога то тешко да ће ићи тако”, рекао је тада Александар Вучић.

…сва три спота завршавају се идентично.

 

 

“Српска напредна странка и председник Вучић дали су снагу Београду да се развије, а жеље које сањамо већ годинама коначно ће бити испуњене”

Коришћење председника као најјачег адута већ је много пута виђено, подсећају аналитичари.

“Тако да ће он бити носилац листе и на београдским изборима и на републичким и на председничким, колико год се он фемкао да ће они тражити, то јест имати свог кандидата – ми већ знамо ко је тај кандидат”, каже Ћулибрк.

“Имамо, кажем, тај религијски елемент где неки Деда Мраз иде и дели поклоне. И то је у ствари, када мало погледате, то је у ствари Вучић који дели и отвара фабрике, решава проблеме”, додаје Гавриловић.

Да ли је председник услишио жељу чланству и дозволио им да се позивају на њега или су београдски напредњаци одлучили на своју руку? Није познато, јер из централе странке не одговарају.

 

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар