Почетна Политика Народна странка Гроцка: Проглас за грађане Гроцке

Народна странка Гроцка: Проглас за грађане Гроцке

од admin
0 коментар

Економске кризе изазване похлепом, друштвене кризе изазване немилосрдном експлоатацијом људи и природе, климатске промене, недостатак пијаће воде, непогоде у пољопривреди, пандемије.., већ су постале део наше свакодневнице, а у будућности можемо само очекивати да се стање погорша.

Зато бринемо да ли ће наша земља и наше друштво, у стању у каквом се налазе, изаћи на крај са искушењима. Алтернатива свему овоме може бити само озбиљна политика која није само „украс на реверу“ већ покретач промена који прожима све друштвене области – пољопривреду, привреду, енергетику, образовање, културу, социјалну политику. Потребна нам је политика која ће трансформисати цело друштво у правцу одрживости, правичности, демографске обнове, солидарности, циркуларне економије, дугорочног планирања, где ће све наведено бити неупитни јавни интерес, а не део маркетинга бизнис шема или политичког опортунизма. Државне институције уместо да спроводе прописе и штите јавни интерес, отворено се стављају у заштиту економских интереса бахатих појединаца. Развијена је свест о непостојању последица за своје поступке, па се у складу са тим и понашају. Политичке, економске и социјалне прилике у општини Гроцка сваким даном се драматично погоршавају. Корумпиране и неспособне владајуће структуре демонстрирају из дана у дан своју некомпетенцију и неспремност да се суоче са нагомиланим и нарастајућим проблемима.

 

Ниједан од круцијалних комуналних животних проблема није ни дотакнут, а камоли решен. Политичка обећања и фразе остају мртво слово на шареним плакатима предизборних лагарија. Проблеми се мултипликују, а бове афере готово на дневној бази испливавају из грочанског напредњачког табора. Бивши председник општине Гроцка је на оптуженичкој клупи због језивих инкриминација. На видику нема никаквог позитивног помака, нити назнака решености да се акутни и деценијски проблеми који муче и оптерећују грађане општине Гроцка реше или да се бар покаже добра воља да се њихово решавање започне. Најновије обелодањивање трасе метроа саопштава нам начин на који напредњачки лумени третирају општину Гроцка и изгледа да поново остаје на „репу догађаја“. Времена за одлагање, чекање, мудријашка прегањања и политичку инертност више нема. Народна странка препознаје своју обавезу, своју мисију да крене у сусрет проблемима и да предузме одлучне и праве кораке како би се зауставила незаустављива спирала пропадања и свеколике девастације. Времена за пасивност и индиферентност самих грађана, политичку апатију и цинизам више нема. Народна странка позива на општу мобилизацију свих субјеката политичког живота, све грађане на политички устанак против рапидног пропадања и оваквог начина управљања општином. Народна странка позива грађане Гроцке да се прикључе и придруже нашим хтењима и напорима да се ово рђаво, неподношљиво и неодрживо стање промени. Услов свих услова је отпор и устанак против оних који нас хладнокрвно и бестидно гурају на дно. Не постоји нико други ко ће уместо нас, грађана Гроцке решити наше проблеме. Време је да се ситуација схвати крајње озбиљно и да се мобилишу све снаге у борби против оних који раде против општег интереса, оних који разарају принцип јавног добра и политику интерпретирају у кључу личних и партикуларних интереса. Време је за организовану политичку акцију, време је за освешћеног, еманципованог грађанина који је кадар и решен да свој живот узме у своје руке и да се прене из политичке летаргије и пробуди из коматозне агоније. Сви рокови су одавно пробијени. Време је за општенародни политички устанак.

 

Народна странка Гроцка је спремна да стане на чело народа и грађана и преузме пуну одговорност. Са синергијом свих политичких снага можемо изаћи из овог круга пропадања. Зато позивамо наше суграђане да нам се придруже и да заједничким напорима и акцијом променимо оне који нас свесно, плански и систематично уништавају.

Народна странка Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар