Почетна » НАРОДНА КУХИЊА Посланици дневно прождеру 80 кила меса и попију 920 кафа!

НАРОДНА КУХИЊА Посланици дневно прождеру 80 кила меса и попију 920 кафа!

од admin
0 коментар

Док грађани глођу коске, њихови представници у Скупштини сваки дан стуку омању фарму…

Срби једу далеко мање меса од осталих европских народа, али зато они који их представљају у парламенту спадају у праве месождере.

Ниске цене у чувеном скупштинском ресторану посланицима у новом сазиву дозвољавају луксуз да обилато троше ову, за већину становника, скупу намирницу, пошто дневно поједу чак 88 килограма меса.

Према подацима Управе за заједничке послове републичких органа, која је „пословођа“ у овој чувеној мензи, током једног радног дана посланицима се послужи 35 килограма јунећег и ћевап меса, 25 килограма свињског, 20 килограма пилећег меса и осам килограма рибе.

Ако узмемо у обзир да прасе у просеку тежи 10 килограма, посланици дневно поједу два и по прасета. А ако је у просеку пиле тешко око два килограма, посланици дневно поједу десет пилића.

Уз ове протеине поједе се и 30 килограма кромпира и 40 векни хлеба, а знатно лошију репутацију у посланичкој мензи очигледно имају салате. Дневно се утроши тек 25 килограма парадајза и 15 килограма краставаца.

Народни трибуни не маре ни за холестерол, па днeвно стуку око 60 комада јаја. Сву ту клопу залију са 75 литара сока и чак 600 флашица од 0,5 литара газиране и негазиране воде.

У Скупштини се дневно попије и чак шест килограма кафе. Како од 100 грама може да се направи 12 кафа, дођемо до рачунице да парламентарци и запослени дневно попију 720 шољиц кафе. Поред турске кафе дневно се потроши и 1,5 килограма еспресо кафе, што је 200 шољица. Збир – дневно се у Скупштини попије 920 шољица кафе.

Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар