Почетна » Народна странка: Бруталну силу извршитеља забранити законом, мора се поштовати право на дом

Народна странка: Бруталну силу извршитеља забранити законом, мора се поштовати право на дом

од admin
0 коментар

 

„У поступцима које воде извршитељи мора бити искључена могућност употребе бруталне и непотребне силе, што с правом узнемирава и забрињава грађане, и морају се поштовати сва људска права и основне слободе, гарантоване Уставом Србије и међународним правом, а посебно право на дом и право на правично суђење, која се крше пред очима целе јавности“, рекао је Тодоровић.

Тодоровић је истакао да се Народна странка залаже за повећање минимума имовине на којој извршење новчаних потраживања неће бити дозвољено.

„Тај минимум би требало описати и прецизирати тако да свакоме, па и ономе који је запао у дугове, гарантује живот достојан човека. То никако не значи да ће туђа имовина моћи да се користи без правног основа, јер приватна својина сваког грађанина мора да буде светиња“, рекао је Тодоровић.

Тодоровић је додао да ће Народна странка, када јој грађани укажу поверење, обавити темељну и конзистентну измену прописа у поступку извршења и обезбеђења и установити ефикасну судску контролу.

„У поступцима извршења биће искључене могућности за манипулације и злоупотребе у достављању одлука и аката“, закључио је Тодоровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар