Почетна » Народна странка: Дискриминисано 10.000 радника на железницама, примаће мање од минималца

Народна странка: Дискриминисано 10.000 радника на железницама, примаће мање од минималца

од admin
0 коментар

 

„Цена радног сата је 77,54 динара, тако да ће радници са коефицијентом 1,38 имати плату 18.620 динара, што је за 13.380 динара мање од законом прописане минималне зараде, чиме је дискриминисано 10.000 радника на железници. Потписници колективних уговора су својим незнањем или лошим намерама све запослене вратили у доба робовласништва“, наводи се у саопштењу Одобра Народне странке за саобраћај“.

Уговоре су 4. фебруара и 5. фебруара потписали Синдикат извршних служби, Унија синдиката српских железница, Синдикат Железничара Србије и Синдикат радника железничке инфраструктуре, а „неки председници синдиката су и чланови скупштине што представља сукоб интереса“, додаје се у саопштењу.

„Међу радницима влада велико незадовољство и они су почели да подносе тужбе за цену радног сата и дискриминацију. Те тужбе ће додатно отежати финансијску ситуацију у сва три предузећа, а најављене су и тужбе против потписника колективних уговора“, додаје се у саопштењу.

„Народна странка захтева од надлежних институција да провере ове штетне колективне уговоре и пословање синдиката који су их потписали“, пише у саопштењу Одбора Народне странке за саобраћај.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар