Почетна » Народна странка: Градска власт у Београду одговорна за саобраћајни колапс и блокаду

Народна странка: Градска власт у Београду одговорна за саобраћајни колапс и блокаду

од admin
0 коментар

 

„Поред запуштене кишне канализације, успели су да асфалтирају и бетонирају зелене површине и униште сваку природну баријеру за отицање воде, чиме су Београд припремили за потоп“, рекао је председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић.

Анђелковић, који ради на Катедри за бујице и ерозију Шумарског факултета Универзитета у Београду, истакао је да студенти на првој години факултета науче да се смањењем храпавости убрзава протицај.

„То значи да када се природна површина забетонира, асфалтира или поплоча каменом, онда убрзава концентрисање воде са те површине или отицај. То доводи до брзог концентрисања бујичних вода које се слију на улице и немају где да отекну, јер је кишна канализација запушена, нема је или није довољног капацитета“, објаснио је Анђелковић.

Анђелковић је подсетио да је Народна странка упозоравала да се ништа не улаже у одржавање кишне канализације и да се граде насеља без неопходне инфраструктуре, а да се урбанизују све зелене површине које упијају одређену количину кише и да се секу се шуме и нарушава стање насипа који штите од поплава.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар