Почетна » Народна странка Гроцка: Угрожена слобода медија и јавног информисања у Гроцкој!

Народна странка Гроцка: Угрожена слобода медија и јавног информисања у Гроцкој!

од Други Пишу
0 коментар

Ако су у почетној фази своје владавине радикали покушали да нас убеде да су политички, идеолошки и суштински еволуирали, доживели дубоку трансформацију, да су одбацили примитивизам и старе манире, у овом, терминалном стадијуму, напредњаци се враћају својим политичким изворима, својим почецима и опробаним традицијама.

Како време протиче постају све осионији, концентрација им попушта и они нам опет показују своје право лице. Ова власт не може без дискриминације грађана, подела, јазова, ровова, непријатеља. Последњи догађаји у општини Гроцка у вези трибине еАграр уверљиво илуструју недемократску праксу и карактер напредњачке власти.

Уместо да јавна трибина буде истински јавна, отворена за све заинтересоване, доступна медијској јавности, кербери владајуће странке су омогућили да трибини присуствују само морално-политчки подобни, лојални режиму, а да се свим непослушним и слободним медијима врата залупе пред носом. Власт која своје грађане перципира као потенцијалне непријатеље, власт која зебе од сваког критичког тона и геста, власт која зазире од пропитивања, базично је несигурна у себе. Одржавајући привид јединства, власт се све убрзаније удаљава од реалности.

Реч је, не о власти, већ о кулисама, иза којих зјапи вриштећа празнина неспособности, корупције, незнања и најбаналнијег клијентелизма. Власт лишена било каквих идеолошких репера, без начела и програма, без агенде, планова и стратешког промишљања свој смисао исцрпљује у пуком перпетуирању и афирмацији једино приватних и партикуларних амбиција и интереса. Но, оно што нас радује у вези овога је то, што је страх један од првих весника скорог краја.

Иако себе охрабрују наводном масовном подршком, та подршка је плитка и непоуздана и питања је тренутка када ће се све срушити попут куле од карата. На нама је да својим перманетним притиском и политчком акцијом катализирамо ове процесе и будемо у првим редовима. Народна странка не нуди поделе, већ политчку интеграцију и јединство свих грађана и окупљања око позитивних циљева и идеја. Србија мора, императивно, поставити друштво дијалога, отворена политичка заједница која респектује различитост, охрабрује критичку реч и негује медијске слободе.

У противном спаса нам нема. Остаћемо осуђени на поредак неслободе, фасадну демократију, као љуштуру без садржаја. Не допустимо им да затоме енергију овог народа и пониште слободарске вредности Србије. То нек нам буде идеја водиља. Србија се мора бранити и на Космету и на свакој тачци у којој узурпатори разару живо ткиво политчке заједнице. Пристати да нас деле, разврставају на грађане првог и другог реда, значи пристати на наш коначни пораз.

 

ОО Гроцка
Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар