Почетна » Народна странка: Ископавање литијума угрожава целу Србију

Народна странка: Ископавање литијума угрожава целу Србију

од admin
0 коментар

 

„Народна странка је против ископавања литијума на територији читаве Србије. Ово је најважније питање у Србији, важније од свега што пласира режим у јавности. Власт лаже да не постоји опасност и читава јавност би требало да реагује“, рекла је Ивана Парлић на конференцији за новинаре у Пожеги.

У том месту је одржан протест и предат захтев за хитно одржавање ванредне седнице Скупштине општине са једном тачком дневног реда – доношење одлука о забрани свих рударско-геолошких истраживања и експлоатације осим оне која се тренутно обавља.

„Ово није само локални проблем у Косјерићу, Пожеги, Прањанима и Лозници, где компанија ’Рио Тинто’ већ увелико одмакла са истраживањем руде литијума, него је то проблем који захтева ангажовање целе Србије и читаве заједнице“, рекла је Ивана Парлић.

„Реч је заштити Србије. Грађани у тим срединама би требало да знају да нису сами“, додала је Ивана Парлић.

Председница Градског одбора Народне странке Ужице је позвала све странке, удружења грађана и организације да се изјасне „да ли су уз грађане који се противе ископавању литијума или су уз компаније које намеравају да отворе руднике литијума који ће донети огромну опасност целој Србији“.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар