Почетна » Народна странка: Недопустиво је да се гради водоизвориште на Великом ратном острву

Народна странка: Недопустиво је да се гради водоизвориште на Великом ратном острву

од admin
0 коментар

 

Председник Одбора за заштиту животне средине, доктор биотехничких наука Александар Анђелковић истакао је да студија коју је објавио Грађевински факултет јасно каже да „ако би се поставили по ободу Великог ратног острва рени бунари могло би да се експлоатише око 800 литара воде у секунди, али је вода оптерећена загађењима из Дунавског рукавца“.

„Квалитет воде се још више погоршао у односу на период када су рађена истраживања. Потпуно је илузорно девастирати Велико ратно острво да бисмо ту правили неке рени бунаре, а имамо квалитетну воду за пиће коју црпимо из рени бунара на Макишу или Сурчину који су опет угрожени. Зато морамо сачувати Велико ратно острво“, рекао је Анђелковић на конференцији за новинаре.

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић изјавила је да је борба за Велико ратно острво политичка борба и да еколошки протести треба да буду политички „јер покушавамо да мењамо систем и покушавамо да мењамо систем у овој држави и на сваком месту“.

„Борили и смо се и за Макиш и за Кошутњак, а данас се боримо за Велико ратно острво. Позивам све грађане да придруже организацијама и да се заједничким снагама изборимо за чисту и уређену Србију“, поручила је Липовац Танасковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар