Почетна » Народна странка Нови Сад: Трг криминалца Звонка Веселиновића

Народна странка Нови Сад: Трг криминалца Звонка Веселиновића

од admin
0 коментар

 

На тргу је залепљена папирна „табла“ са натписом „Трг Звонка Веселиновића“.

Потпредседник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борис Фејди рекао је да је срамотно да у европској престоници културе „криминалци реконструишу тргове и улице, постављају семафоре и граде вртиће“.

„Најуноснији пројекат у којем учествује ‘Гранит пешчар’ из Љига је реконструкција градског језгра Новог Сада. Прва фаза, за коју је из градског буџета издвојено 378 милиона динара, представља реконструкцију Позоришног трга. У том делу посла ‘Гранит пешчар’ поплочава гранитним плочама овај део трга“, рекао је Фејди.

Фејди је навео да ће се реконструкција градског језгра одвијати у четири фазе, које подразумевају поплочавање Његошеве улице, лице Модене и Краља Александра и Трг слободе.

„То значи да је укупна површина седам хектара, што нас доводи до рачунице да ће Звонко Веселиновић овим послом профитирати 10 милиона евра“, рекао је Фејди.

Фејди је додао да је Веселиновић под међународним санкцијама због илегалне трговине оружјем и наркотицима.

„Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић мора да поднесе оставку јер сарађује са криминалцем којем додељује уносан посао, а који спроводи фирма, која је по подацима Народне банке Србије у блокади и дугује држави 365 милиона динара за пореза“, рекао је Фејди.

Фејди је истакао да Веселиновић не поштује законе и Србији не плаћа порез, али „оберучке прихвата сваки посао који му додељује Србија“.

„Народна странка ће после пада овог режима испитати сву тендерску документацију и спровешће правни реваншизам над свим појединцима који су бесумучно пљачкали грађане Новог Сада, Војводине и Србије и на тај начин финансирали рад Српске напредне странке“, рекао је Фејди.

Председник Омладине Народне странке Нови Сад Александар Максимовић рекао је да та странка у претходних неколико година упозорава на кривично дело трговина утицајем које врше Вуевић, Веселиновић и Марко Босанац Боске, који стоји иза фирме „Монтоп“.

„Босанац је близак сарадник Вучевића и био је и кум на страначкој слави СНС-а, а реч је о човеку који је правоснажно осуђен на шест месеци затвора због насилничког понашања. Босанац је склопио уговор са ЕПС-ом и његовим директором Милорадом Грчићем вредан 100 милиона евра. Уговор се односи на очитавање бројила. То се сломило преко леђа грађана, који плаћају три пут веће рачуне, док тај новац у своје џепове ставља врхушка СНС-а“, закључио је Максимовић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар