Почетна » Народна странка: Реконструцији Цара Душана не види се крај ни после 550 дана

Народна странка: Реконструцији Цара Душана не види се крај ни после 550 дана

од admin
0 коментар

 

„Данас је 550. дан од како грађани у том делу Београда живе на градилишту у буци и прашини. Градска власт није способна да обави реконструкцију четири улице, 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, укупне дужине 2.900 метара, ни за 550 дана, али је способна да задужи Београђане за 25,7 милиона евра“, рекла је Марина Липовац Танасковић у програму „Отворено“

Марина Липовац Танасковић рекла је да је реконструкција почела 15. јуна 2019. године и да је рок за завршетак био 200 дана, односно 31. децембар 2019. године, али да ни после годину дана од истека тог рока није познато када ће радови бити завршени.

Она је истакла да је реч о „прескупом шминкању града, чија је цена драстично повећана на 25,7 милиона евра“.

„Пројекат реконструкције није добар. Није реч о ’зеленом булевару’, како је тврдила градска власт, јер нема ниједног новог дрвета, безбедност саобраћаја није побољшања, пошто ће возачи своја возила и даље паркирати преко шина, нема бициклистичких стаза, а ни пешачке нису проширене, нити је повећан број места за паркирање“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је указала и да се на Дорћолу гради ново насеље на површини од два хектара у Венизелосовој улици, где ће бити изграђено 220 станова и 20 локала, а канализационе инсталације биће прикључене на већ постојећу мрежу без проширивања њених капацитета, што би могло да изазове нове проблеме.

„Данас не проширују канализациону мрежу, а сутра ћемо се питати шта то смрди у Београду“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић рекао је да су рокови пробијени због неспремности, неорганизованости и изостанка координације комуналних служби и зато што градска власт није имала пројекат постојећег стања.

„Реконструкција улица 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана је слика која најбоље показује прави однос власти према Београђанима – незаинтересованост и небригу“, рекао је Павловић.

Њих грађани не занимају, него их интересују само њихови послови и богаћење пресипањем новца свих грађана из буџета у њихове приватне џепове, навео је Павловић.

„Нема нових паркинг места на Доћолу, што ће изазвати нове проблеме у саобраћају. Поплаве ће бити све чешће, јер је канализациони систем на ивици и не може да издржи обилније падавине, а и смрад ће бити све јачи“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да градска власт на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем не чини ништа како би створила боље услове за свакодневни живот Београђана.

Народна Странка 

Можда ти се свиди

Оставите коментар