Почетна » Народна странка: Режим политички прогања Станковића злоупотребом служби безбедности

Народна странка: Режим политички прогања Станковића злоупотребом служби безбедности

од admin
0 коментар

 

„У списима предмета који се води пред Прекршајним судом у Нишу полиција је навела податке који апсолутно нису ни од каквог од значаја за вођење предметног поступка против Станковића. Поред Станковићевих личних података, наведено је и ко су му родитељи, које аутомобиле возе, као и да су власници приватних вртића у Нишу, те да су активни чланови политичке странке“, наводи се у саопштењу Народне странке.

„Овакви оперативни подаци о Станковићу и његовој породици у предмету јасно показују да су те податке сакупљале службе безбедности и то на незаконити начин“, додаје се у саопштењу.

Народна странка је упитала зашто је важно ко су Станковићеви родитељи, када је он пунолетан, самосталан и независан грађанин, као и зашто је битно њихово политичко опредељење и чиме се баве.

„Ови подаци се достављају суду искључиво ако је окривљени терориста или угрожава безбедност државе“, наводи се у саопштењу.

„Подсећамо да је у Нишу је 4. децембра 2021. године одржан еколошки протест, а не терористички протест, нити је почињен терористички акт, а није било ни рушења уставног поретка Србије“, додаје се у саопштењу.

Народна странка је навела да су раније данас Стнаковићеви адвокати Ана Ераковић и Андрија Красић остварили увид у списе предмета и да су увидом потврђене раније тврдње те странке да је реч о политичком прогону Станковића, а не о сумњи да је извршен прекршај.

„Свакако се из доказа ни на један начин не може закључити да је Станковић организовао, припремао и позивао на протест, него је по политичком налогу означен као организатор јер је присуствовао протесту“, закључује се у саопштењу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар