Почетна » Народна странка тражи од Вучића да хитно пошаље писма Путину и Си Ђинпингу о Косову и Метохији

Народна странка тражи од Вучића да хитно пошаље писма Путину и Си Ђинпингу о Косову и Метохији

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић упутио је данас писмо председнику Александру Вучићу у којем га је позвао да хитно пошаље истоветна писма председницима Русије и Кине у којима ће их замолити да уложе вето у Савету безбедности ако чланство самопроглашеног Косова у УН дође на дневни ред.

Алексић је Вучићу предложио текст тих писама и позвао председника Србије да обавести јавност када упути писма председницима Русије и Кине Владимиру Путину и Си Ђинпингу.

Алексић је у писму Вучићу истакао да су у току убрзане дипломатске акције у којима ће се од Србије захтевати да пристане на чланство такозваног Косова у Уједињеним нацијама, и да је зато важно да што хитније пошаље писма лидерима Русије и Кине.

Шеф посланичке групе Народне странке је подсетио председника Србије да се на седници парламента обавезао да ће послати писма, и додао да је Резолуцијом Народне странке о Косову и Метохији предвиђено да се писма упуте у Москву и Пекинг.

 

У предлогу писма наводи се да се Србија „одлучно супротставља међународној афирмацији такозваног Косова и да ће то наставити да чини и у будућности“.

„Стога Вас молим да, уколико питање чланства такозваног Косова у Организацији уједињених нација (ОУН) буде икада покренуто у оквиру Савета безбедности те организације, Руска Федерација (Народна Република Кина) сваку такву иницијативу безусловно заустави користећи права и инструменте које ужива као његова стална чланица, укључујући право вета“, наводи се у предлогу писма.

Можда ти се свиди

Оставите коментар