Почетна » НАРОДНА СТРАНКА:Ситуација пред локалне изборе у Нишу

НАРОДНА СТРАНКА:Ситуација пред локалне изборе у Нишу

од Други Пишу
0 коментар

Поводом ситуације пред локалне изборе у Нишу који ће уследити у наредних пар месеци, као будући актер у изборном процесу, Народна странка упозорава на следеће ствари:

1. Присутан је тренд миграције гласача из других средина и тај процес се мора контролисати и зауставити. Недопустиво је прекрајање изборних спискова фиктивним променама пребивалишта људи који фактички живе и раде у другим срединама, а формално се пријављују на нишке адресе. Ми смо већ предузели потребне мере и наш правни тим ће наставити да активно учествује у подношењу упозорења и поднесака према надлежним државним органима, како би им ставили до знања да смо детектовали њихове нечасне и противзаконите радње. У случају да се оглуше о апеле да раде законито и транспарентно, подносићемо кривичне пријаве.

2. Здушно подржавамо идеју потписивања предизборних гаранција опозиционих странака да се после избора неће улазити у коалиције са СНС-ом и СПС-ом. Тим пре што је то изворно наша идеја која је на састанку о предизборној сарадњи предочена онима који су је касније пласирали као своју. Свеједно што то није фер, ми сматрамо да је нужно изјаснити се о томе пред бирачима. Они који одбију да потпишу јасно указују на могућност прекрајања изборне воље опозиционих гласача, а они који би након избора погазили своју реч гарантовану потписом би изгубили образ и били би третирани као обешчашћени људи. Наравно, такав документ нема правно обавезујући карактер и санкционисаност у том смислу, али је свакако са политичком и етичком тежином.
Овај чин је потребан нарочито имајући у виду да актуелна већина која врши власт у Нишу нема надполовичну подршку бирача и постоје индиције за посезањем формирања лажних опозиционих изборних листа у виду „Тројанских коња“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар