Почетна » Наша Месна Заједница: Предлог за смену Марка Стојчића свим одборничким групама Скупштине града Београда због сукоба интереса

Наша Месна Заједница: Предлог за смену Марка Стојчића свим одборничким групама Скупштине града Београда због сукоба интереса

од Други Пишу
0 коментар

Удружење „Наша месна заједница“ је данас упутило свим одборничким групама Скупштине града
Београда допис са предлогом за заказивање ванредне седнице на којој би се расправљало о смени Главног урбанисте града Београда Марка Стојчића због сукоба интереса као и о раду Комисије за планове Скупштине града Београда којом он председава.

Удружење “Наша месна заједница” је 03.08.2023. поднело Агенцији за спречавање корупције Пријаву за покретање поступка одлучивања о сукобу интереса за Марка Стојчића – Главног урбанисту града Београда и председника Комисије за планове Скупштине града Београда због сумње да је од када обавља јавну функцију захваљујући сукобу интереса преко својих фирми стекао 6 станова у Владетиној 22 у Београду, од којих је за 2 стана, пословни простор и 8 гаражних места на поменутој адреси процењена вредност 79 милиона динара.
Сматрамо да је Марко Стојчић злоупотребио службени положај и да није достојан да обавља јавну функцију Главног урбанисте града Београда.

С обзиром да главног урбанисту и чланове Комисије за планове именује Скупштина града Београда сматрамо да је у јавном интересу да Скупштина града Београда преиспита рад Марка Стојчића и Комисије за планове. Подсећамо да је реизбор Марка Стојчића и чланова Комисије за планове спроведен на седници Скупштине града Београда одржаној 21. фебруара 2023. године по скраћеном поступку који искључује скупштинску расправу.

Без обзира на то какав би био крајњи исход те седнице, сматрамо да је неопходно да се овако важне одлуке као што је избор главног урбанисте и чланова Комисје за планове који директно утичу на начин на који се развија и уређује град Београд доносе на основу образложене аргументације и благовремених и потпуних информација о кандидатима што је на поменутој седници изостало. У светлу нових сазнања о сукобу интереса главног урбанисте Марка Стојчића апелујемо на све одборничке групе да преиспитају рад Марка Стојчића и његово обављање јавне функције.

Можда ти се свиди

Оставите коментар