Почетна » Тензије испред суда у Брусу, окупљени противници и присталице Јутке, тражи се изузеће судија: Настављено суђење Милутину Јеличићу

Тензије испред суда у Брусу, окупљени противници и присталице Јутке, тражи се изузеће судија: Настављено суђење Милутину Јеличићу

од admin
0 коментар

Испред зграде суда у Брусу напета је атмосфера. Измешала су се два скупа – група људи која је дошла да подржи жртву, али и они који бране оптуженог бившег председника општине.

 

Као и на претходном рочишту, које је било заказано за 10. април, а убрзо и одложено јер се Јуткина правна заступница није појавила, пред судом су се окупиле присталице које подржавају насилника, носећи мајице на којима је исписана скандалозна порука: “Правда за Јутку”.

С друге стране, грађани који се окупили да дају подршку Марији Лукић, коју је Јутка годинама сексуално узнемиравао, а која је због тога и тужила, дошли су са транспарентима: “Не трпим”, “Ми смо против угњетача и њихових помагача”, “Наше хероине”, “Зауставимо насилнике”, “Правда за жене Бруса”.

 

Испред зграде суда у једном тренутку је атмосфера била на ивици физичког обрачуна између две стране, преноси Н1.

 

Јутка је на суђење дошао са шест правних заступника, који у одмах по почетку рочишта затражили изузеће судије.

Њега је за сексуално узнемиравање пријавило још седам жена, али је само у случају Марије Лукић подигнута оптужница, јер је суд само њену тужбу уважио.

 

Подсетимо, Милутин Јеличић Јутка, председник општине Брус, оптужен за полно узнемиравање и недозвољене полне радње злоупотребом службеног положаја, почетком априла је и званично смењен са функције.

Клупко његове бахатости почело је да се одмотова у јавности почетком марта прошле године, када је против њега поднета кривична пријава због сексуалног узнемиравања и уцењивања сексом зарад напредовања у каријери, а која је уследила након сазнања да је Марија Лукић, која је две године била запослена у општини Брус као Јеличићева секретарица, била сексуално узнемиравана.

Јутку је за сексуално узнемиравање пријавило још седам жена, али је само у случају Марије Лукић подигнута оптужница, односно суд је уважио само њену тужбу. Жртве су, говорећи о ужасима које су трпеле, пред полицијом и тужиоцем говориле о изразима које им је Јеличић упућивао, који су врло специфични, а сада већ и веома добро познати јавности, попут “волкам те” и “љубкам те”.

Маргита Миловановић  Недељник.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар