Почетна » НДБ-Зелено леви фронт:Чучковић својом изјавом обмануо грађане Београда

НДБ-Зелено леви фронт:Чучковић својом изјавом обмануо грађане Београда

од Други Пишу
0 коментар

Изјавом градског менаџера Мирослава Чучковића да се трасе тролејбуских линија 19, 21 и 22 не могу продужити до Студентског трга због поклапања са линијама непостојећег метроа, обмањују се грађани Београда.

Од прве две линије метроа које су планиране, ниједна не покрива директно трасу које сада покривају тролејбуске линије, тако да метро није оправдање за укидање и скраћивање тролејбуских линија. Такође, метро не може добити своју пуну функционалност док изнад њега није развијен трамвајски и тролејбуски систем, који до метроа доводи путнике који немају метро у близини. У свету није ретко подударање траса надземних система и метроа, јер надземни системи имају стајалишта много чешће од метроа па тако цео систем чине ефикаснијим.

С обзиром на чињеницу да метро неће бити изграђен ускоро, сматрамо неодговорним и циничним да градски менаџер под изговором метроа оправдава нерешавање проблема са системом превоза.

Покрет Не давимо Београд сматра да је скраћивање линија јавног превоза део погрешне стратегије градских власти, јер уместо да из центра измештају приватни аутомобилски саобраћај што раде све европске метрополе, због неспособности и кратковидости скраћују линије јавног превоза због уштеде и да би се сачувале коцке којим је поплочан коловоз на Тргу Републике. Ово неминовно води у пад квалитета услуге јавног превоза, као и на миграцију путника ка приватним аутомобилима, што неминовно доноси саобраћајни колапс, буку и загађење ваздуха.

Позивамо грађанке и грађане Београда да сваког викенда потпишу петицију за продужење тролејбуских линија до Студентског трга на нашим штандовима. За више информација о локацијама штандова, пратите фејсбук и инстаграм страницу Не давимо Београд.

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт

Naslovna foto: Nova.rs

Можда ти се свиди

Оставите коментар