Почетна » Не давимо Београд: 11 разлога зашто Мирослав Чучковић не треба да буде нови градски менаџер

Не давимо Београд: 11 разлога зашто Мирослав Чучковић не треба да буде нови градски менаџер

од Други Пишу
0 коментар

Избор Мирослава Чучковића за новог градског менаџера наставак је политике деструкције Београда коју је спроводио и његов претходник Горан Весић. Иако Српска напредна странка често поставља изразито некомпетентне кадрове на важна места, ипак Чучковић заслужује посебну пажњу јер се ради о човеку који је у претходних 10 година на челу Обреновца доказао своју неспособност и неодговорност.

1.Катастрофална одбрана од поплава у Обреновцу 2014. године

Један је од најодговорнијих људи за катастрофалне последице поплава у Обреновцу током 2014. године. У ноћи када је огромни водени талас нападао град Мирослав Чучковић је, заједно са тадашњим градоначелником Синишом Малим, јавно позивао Обреновчане да остану у својим домовима што је учинило да евакуација људи и имовине почне са закашњењем, а последице су свима данас познате;

2.Сеча шуме Дубоко

Градска општина Обреновац је дала сагласност на скандалозан плански документ Србијашума за „обнову“ шуме Дубоко у Малој Моштаници и Баричу, а што је резултирало уништавањем чак 6ха храстове шуме на чијој локацији се данас појавиљују клизишта, а укупно је 11ха предвиђено да се исече. Никада се није одазвао на апеле грађана из поменутих места да помогне да се заустави уништавање овог природног богатства и да се поменута шума уреди. Игнорисао је петицију која је предата Општини Обреновац.

3.Срушен вртић у Баричу

Мирослав Чучковић води локалну управу која је срушила вртић у Баричу, а нови вртић ни поред свих лажних обећања нису почели до дан данас да граде. Зато данас родитељи малишана из Барича своју децу воде у вртиће километрима далеко по суседним селима.

4.Општинске службе у Обреновцу не функционишу

У градској општини Обреновац службе не функционишу, па чак ни оне за које је потребно најмање ресурса. На пример, на сва уста је најављиван сервис „Одговор грађанима за два дана“ обећавајући грађанима брзе одговоре на пријаву проблема са којима се суочавају. Општинске службе нити су одговарале грађанима, нити су решавале пријављене проблеме.

5.Недостатак пијаће воде у Обреновцу

Грађани Обреновца који у својим домаћинствима имају „пијаћу“ воду (а има их јако пуно до којих водовод у 21. веку још увек није дошао) заправо не смеју да користе исту оправдано забринути за њен квалитет. То је зато што се на само неколико стотина метара изнад водозахвата фабрике воде коју користе Обреновчани налази испуст отпадних вода које се не пречишћавају. А додатно у близини је и фабрика Меита за коју се оправдано сумања да испушта отровне материје у Саву.

6.Неасфалтиране улице и лажна обећања

Мирослав Чучковић годинама традиционално у јануару обећава својим суграђањма да ће у Општини Обреновац асвалт бити постављен до сваке куће. Само у у Малој Моштаници је преко 40 улица неасвалтирано. А велики број грађана из других места у општини се суочава са истим проблемом.

7.Злоупотреба медицинских података грађана

Скандал када је поменути председник Градске општине Обреновац јавно признао да је утицао да здравствени картони грађана Обреновца буду „уступљени“ компанији Меита никада није истражен нити је поменути одговарао због овог гнусног дела.

8.Злоупотреба месних заједница

Мирослав Чучковић је свесно укинуо право грађана Обреновца да бирају Савете својих месних заједница, успостављајући такозване „Привремене Савете Месних заједница“ у целој градској општини Обреновац. У тим саветима су делегирани локални месни повереници СНС који се баве свакаквим темама осим оним које су везане за интересе локалне заједнице.

9.Отказивање неподобних представа

Челници општинске управе из Обреновца под диригентском палицом Мирослава Чучковића су вршили притисак да се откажу представе Поетског Театра из Обреновца под изговором да „Не могу глумци да вичу четвртком „Чучко лопове“ а петком да глуме у Обреновачком Спортско Културном Центру“

10.Предлог да се мост назове по Александру Вучићу

Верујемо да је једина релевантна препорука Мирославу Чучковићу да буде унапређен у хиерархији управе града Београда чињеница да је предлагао да се мост преко Саве на ауто путу Милош Велики назове по Александру Вучићу.

11.Игнорисање еколошких проблема које ствара фабрика Меи Та

Иако градјани Барича, Обреновца и околине упорно захтевају да се испита несносан мирис који се шири из погона фабрике Меи Та, њихови захтеви су игнорисани. Чучковић је најављивао да ће Меи Та уложити милионске суме у опрему за апсорпцију мириса, али се смрад и даље осећа, па грађани претпостављају да та опрема није ни уграђена, а уколико се и угради да ће бити коришћена само при најављеним контролама. Поред изузетно непријатног мириса, питање је и да ли постоје још неке последице с обзиром да се не зна која хемијска супстанца га ствара.

 

Људи као што је Мирослав Чучковић наносе огромну штету Београду, а његово унапређења у градског менаџера је увреда за све грађане и јасно показује да ће наш град водити доказано најгори кадрови по јавни интерес, али очигледно људи од користи за СНС.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар