Почетна » Не давимо Београд ће бранити све грађане против којих Шапић поднесе кривичне пријаве

Не давимо Београд ће бранити све грађане против којих Шапић поднесе кривичне пријаве

од Други Пишу
0 коментар

Након најава Александра Шапића да ће поднети кривичне пријаве против грађана који бране Савски насип од бушења, правни тим Не давимо Београд одлучио је да бесплатно брани све грађане против којих градоначелник покрене поступке, изјавио је Добрица Веселиновић.

“Овакве претње су неприхватљиве и ми ћемо стати свим својим капацитетом иза људи који чувају Савски насип. Уместо да заштити јавно добро и пронађе алтернативно решење за инсталације које неће угрожавати безбедност грађана, Александар Шапић прети. Сви грађани могу рачунати на заступање и бесплатну помоћ правног тима Не давимо Београд, уколико им било која пријава због борбе на насипу стигне.” – изјавио је Добрица Веселиновић и поручио да не може да разуме бахатост градоначелника.

Правни тим Зелено-левог фронта, како ће се у будућности звати Не давимо Београд, пружа помоћ бројним активистима широм Србије, против којих су подношене прекршајне и кривичне пријаве и над којима је вршено полицијско насиље. Сматрамо да су солидарност и подршка међу активистима од највећег значаја.

Мејл на који грађани могу да се јаве је pravnitim@nedavimobeograd.rs

Можда ти се свиди

Оставите коментар