Почетна » Не давимо Београд: Чувамо сећање на Душана Јовановића

Не давимо Београд: Чувамо сећање на Душана Јовановића

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд памти Душана Јовановића, дечака који је, пре 25 година, на данашњи дан у Београду, убијен само зато што је неко помислио да не припада овом граду и само зато што је био Ром.

“Ми се данас, као и сваке године, сећамо овог трагичног тренутка за Београд, сећамо се да је прекинута једна младост и подсећамо да овакве ствари више никада не смеју да се догађају”, изјавио је шеф одборничке групе Не давимо Београд – Морамо, Добрица Веселиновић и додао да Београд мора бити отворен и солидаран град, мора поштовати све без обзира на њихову религијску, расну или сексуалну оријентацију.

Овај град и ово друштво немају будућност уколико не изграде своју културу сећања и памћења наше заједничке прошлости.


“Ми не памтимо само догађаје на које смо поносни, већ је ту било и дубоких посрнућа, која понекад учине да занемимо, а онда нас терају да о њима јако гласно говоримо. Убиство Душана Јовановића представља једно од најдубљих падова у новијој историји овог града. Ми овог убиства морамо да наставимо да се сећамо, морамо да наставимо да га осуђујемо и да говоримо о томе како је уопште до њега дошло”, рекла је градска одборница Јелена Васиљевић и додала како је заједничка одговорност да се то више никада не понови.

Покрет Не давимо Београд поручује да наш град, Београд мора постати добар град за све! У Београду нема места мржњи и насиљу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар