Почетна » Не давимо Београд: Држава мора да реагује на претње убиствима пре него буде прекасно

Не давимо Београд: Држава мора да реагује на претње убиствима пре него буде прекасно

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд упућује подршку Јелени Ризнић, чланици колектива Женска солидарност, и захтева од надлежних државних органа да хитно процесуирају човека који јој прети убиством, као и да утврде због чега Ризнић нису достављене информације о томе где се тај човек налази тренутно.

“Недопустиво је да држава крије податке од којих зависи нечији живот. Још једном институције остају неме на пријаве насиља према женама и допуштају да оне живе у страху за своје животе,” изјавила је градска одборница покрета Не давимо Београд Наталија Симовић и додала да живот у страху за свој живот не треба да живи ни једна жена, док се они који им прете крећу слободно.

Насиље је присутно у јавном говору и простору, од улице до Скупштине, те се прелива и на насиље према женама које је системски проблем целог друштва, а непроцесуирањем починиоца држава шаље поруку да жене нису безбедне ни у јавним ни у приватним просторима. Ниједна жена није безбедна, док све нису безбедне.

Покрет Не давимо Београд има политику нулте толеранције на насиље на свим нивоима и бори се за безбедно друштво на свим нивоима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар