Почетна » Не давимо Београд: Грађани Косјерића не смеју бити жртва каменолома

Не давимо Београд: Грађани Косјерића не смеју бити жртва каменолома

од Други Пишу
0 коментар

Представници покрета Не давимо Београд и Иницијативе за Пожегу данас су обишли каменолом Градина у околини Косјерића и том приликом упутили подршку грађанима који месецима протестују у страху од последица које ће овај каменолом оставити по њихово здравље и животну средину.

“Ми као друштво не можемо дозволити да се због зараде инвеститора уништавају судбине целих насеља или области Србије. Подградина је данас пример како то изгледа када се нађете на путу инвеститора који се осећа довољно слободно да почне радове на припреми каменолома и без дозвола и против закона, а грађани су остављени на цедилу.

 

Зато смо данас овде да поручимо да нисте сами.” – изјавио је Радомир Лазовић народни посланик и шеф посланичког клуба покрета Не давимо Београд и позвао грађане Косјерића да у Народној Скупштини Републике Србије буду гости покрета Не давимо Београд и изнесу своје проблеме.


“Као да није довољно што је Косјерић град са озбиљним проблемима са загађењем ваздуха, а сада их из каменолома чека бука, прашина, вибрације, загађење и отровни продукти. Где је то одлучено да грађани Косјерића немају право на здрав живот, већ да своје судбине треба да подреде профиту инвеститора” – упитао је Богдан Радовановић активиста Иницијативе за Пожегу.


“Посебно нас забрињавају напади на активисте и грађане који протестују, као и медијске подметачине којима се они покушавају окарактерисати као да имају неке скривене интересе. Који то интерес може бити важнији од здравља и будућности своје деце за коју се боре ови људи?” – изјавио је Стефан Тасић активиста Не давимо Београд.


Покрет Не давимо Београд и Иницијатива за Пожегу подржавају напоре грађана Градине и Косјерића да заштите своју животну средину и позивају и друге еколошке и прогресивне организације да стану солидарно уз њих.

Можда ти се свиди

Оставите коментар