Почетна » Не давимо Београд: Градња каменолома по цену разбијених глава активиста

Не давимо Београд: Градња каменолома по цену разбијених глава активиста

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд позива државне органе да зауставе насиље над грађанима Градине и Косјерића, где инвеститор планира изградњу каменолома. Наиме, десило се оно на шта смо упозоравали. Мирославу Перовићу, једном од активиста који се супротстављају градњи штетног каменолома разбијена је глава у мучком нападу. Човек је пресретнут у улазу зграде и крвнички претучен.

Подсећамо да грађани Градине и Косјерића месецима протестују на барикадама у страху од последица које ће овај каменолом оставити по њихово здравље и животну средину, а сада су мета батинаша.

„Грађани Градине и Косјерића су жртве интереса моћника. Уколико правосуђе не реагује, јел то знак да треба да се јуримо са штанглама по улицама да би се заштитили од бахатих насилника? Позивам полицију да хитно истражи ко стоји иза овог напада и покаже да нико није изнад закона“ – изјавио је народни посланик Роберт Козма и поручио да ће покрет Не давимо Београд пружити сву подршку људима у протесту.

Потврду да је изградња овог каменолома својеврсно насиље над природом и људима дало је чак и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поништавајући у августу дозволу коју је општина Косјерић издала предузећу Градина Каменолом доо. јер не постоји студија о процени утицаја на животну средину каменолома.

Покрет Не давимо Београд ће у знак подршке грађанима Косјерића организовати протестну солидарну подршку овом крају.

Представници Не давимо Београд и Иницијативе за Пожегу посетили су грађане Градине и Косјерића и исказали своју подршку и у јулу ове године:

Подршка грађанима Косјерића у борби да не постану жртва каменолома

Можда ти се свиди

Оставите коментар