Почетна » Не давимо Београд: Криминална власт распродаје симболе Београда: продата Генекс кула

Не давимо Београд: Криминална власт распродаје симболе Београда: продата Генекс кула

од Други Пишу
0 коментар

Продајом Генекс куле настављена је распродаја имовине града Београда и самим тим будућности грађана и грађанки Београда. Још је битније, у овом случају, што је купац, Александар Кајмаковић раније хапшен услед везе са криминалом, те се у питање доводе разлози зашто и под којим условима се споменици културе продају као приватна својина на непознато коришћење лицима повезиваним са криминалом, као и то да ли је Управа за спречавање прања новца проверила порекло средстава којим ће бити купљен овај симбол Београда.

Становници Генекс куле, уз подршку других грађана и чланова покрета Не давимо Београд, раније су изнели своје идеје и планове по питању располагања овим простором.

“Власт није размотрила ни један од предлога, изнетих између осталог и на протесту, који би заштитио ово јавно добро и интересе грађана, још једном потврђујући да овај град воде тако да заштите своје, а не интересе грађана”, изјавио је координатор опшитнског одбора Нови Београд покрета Не давимо Београд, Владимир Тијанић и додао да то потврђује и тренд распродаје великог броја јавних зграда, споменика културе као и земљишта приватним лицима.

Због свих ових поступака, од којих је продаја Генекс куле последња, Не давимо Београд захтева од Града Београда да престане са сличним праксама које су у потпуности ван интереса заштите културне и јавне својине града.

Покрет Не давимо Београд се бори против приватизације јавне својине и продавања исте по повлашћеним ценама, те је и раније било упозоравао управо на овакав могући исход кад је реч о Генекс кули, споменику културе и једном од симбола Београда.

Можда ти се свиди

Оставите коментар