Почетна » Не давимо Београд: Критична маса из Куле се удружује са Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт

Не давимо Београд: Критична маса из Куле се удружује са Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт

од Други Пишу
0 коментар

У склопу прерастања покрета Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт, која ће деловати на националном нивоу, потписан је меморандум о сарадњи са локалном организацијом из Куле, ГГ Критична маса.

“Заједничка изградња партије је наставак вишегодишње успешне сарадње између два политичка покрета у одбрани јавног интереса, борби за здраву животну средину, регионалну аутономију, као и за демократско, праведно и солидарно друштво.” – Роберт Козма, народни посланик Зелено-левог посланичког клуба.

“Драго нам је што је већи број аутентичних локалних организација широм Србије одлучио да заједно са нама крене у формирање партије на националном нивоу. Критична маса је доказани борац за јавни интерес у Кули и региону. Верујем да ћемо заједничким напорима и радом успети да се изборимо за демократизацију наше земље, здраву животну средину и солидарно друштво.” – Координатор за развој покрета Не давимо Београд, Стефан Тасић.

“Политичка организација Критична маса од 2018. године делује као локални покрет, али временом, организација је два пута учествовала на локалним изборима где је забележила успешне резултате, позиционирајући се као највећа опозициона снага на локалном нивоу. С обзиром на потребе даљег политичког деловања на покрајинском и националном нивоу, Критична маса је одлучила да се заједно са осталим партнерским организација окупљених око Не давимо Београд удружи у партију на националном нивоу.” – изјавио је Раде Обрадовић у име УГ Критична маса

Партија Зелено-леви фронт, настаје ширењем покрета Не давимо Београд на национални ниво и удруживањем са другим локалним организацијама. Партија ће бити базирања је на идеолошким, програмским и организационим основама покрета Не давимо Београд.

Можда ти се свиди

Оставите коментар