Почетна » Не давимо Београд на форуму зелених покрета и партија из Централне Европе

Не давимо Београд на форуму зелених покрета и партија из Централне Европе

од Други Пишу
0 коментар

Посланици и одборници покрета Не давимо Београд учествују на форуму зелених покрета и партија из Централне Европе. Овај догађај, који се организује петнаести пут за редом ове године под називом ”Зелени градови у покрету – мир, солидарност и одрживост”, окупља локалне одборнике и посланике из више од 10 земаља.

Представници Не давимо Београд на скупу су се, између осталих, сусрели са Алмом Задић, министарком правде Аустрије, Томасом Вајсом, копредседником Европске зелене партије, Моником Вано, европосланицом из Аустрије, Лусијом Штаселовом, одборницом групе „Теам Валло“ из Братиславе, Зориславом Антуном Петровићем, одборником МОЖЕМО из Хрватске, Бенедек Јавором из Европске зелене партије.

Добрица Веселиновић, одборник у скупштини града Београда и кандидат за градоначелника Не давимо Београд на недавно завршеним изборима поручио је да су умрежавања са зеленим и левим покретима и организацијама широм Европе изузетно важна јер морамо сви заједно одговорити на изазове са којима се суочавамо, као што су климатске промене, загађење градова или енергетска транзиција. “За Србију је важно и то да смо друштво са највећим економским неједнакостима у Европи. Зато је оваква врста умрежавања јако битна како бисмо сви заједно радили на томе да вредности као што су солидарност и једнакост, као и одрживост и демократија постану реалност за наше грађане.” изјавио Веселиновић.

“Тренутна ситуација у Европи, рат у Украјини, кризе које ће наступити и неминовно утицати на повећање неједнакости у нашим друштвима захтевају од нас да међудобно сарађујемо како бисмо овим изазовима приступили на адекватан начин. Поред тога као нова политичка снага и једина зелено-лева опција која има своје одборнике и посланике у нашој земљи, искуства колега и колегеница из Европе су изузетно значајна и охрабрујућа за нас у нашој борби да живимо у једном праведнијем и зеленијем друштву.” изјавила је народна посланица Биљана Ђорђевић.

Након дугогодишње успешне сарадње са појединачним националним Зеленим партијама широм Европе, покрет Не давимо Београд започео је и процес придруживања породици европских зелених партија. Недавни успеси зелено-левих партија како на Балкану, тако и широм Европе показују да су питања здраве животне средине и радних права централни проблеми на којима морамо заједнички да радимо како бисмо живели достојанствено, дисали чист ваздух и изборили се са нарастајућим климатским изазовима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар