Почетна » Не давимо Београд на Скупштини усвојио “Декларацију о прерастању покрета у партију”

Не давимо Београд на Скупштини усвојио “Декларацију о прерастању покрета у партију”

од Други Пишу
0 коментар

На шестој Скупштини Не давимо Београд, чланице и чланови су великом већином гласова усвојили одлуку да покрет у наредном периоду и формално прерасте у зелено-леву политичку партију која ће деловати на националном нивоу. Ова одлука долази као природан развој организације која је одавно прерасла оквире локалног деловања и на претходним изборима остварила значајан резултат, посебно у Београду где је освојено 100 хиљада гласова.

Скупштина Не давимо Београд усвојила је “Декларацију о прерастању покрета у партију” и одлуку о формирању Иницијативног одбора који би требало да припреми предлоге статута и оснивачких докумената, програма, визуелног идентита и имена партије.

Цео текст декларације на линку:  https://nedavimobeograd.rs/deklaracija-o-prerastanju-pokreta-ne-davimo-beograd-u-partiju/

Жеља за даљим развојем покрета кроз подизање капацитета и ширење инфраструктуре, као и олакшавање функционисања организације, јер постојећи прописи у многоме спутавају деловање група грађана, неки су од аргумената за доношење овакве одлуке о којима говори Декларација. Вероватно најважнији разлог због кога смо се одлучили на овај корак је велика амбиција да мењамо наше друштво, да наше идеје, вредности и програм на што успешнији начин приближимо људима и утичемо на то да Србија постане добро место за живот.

Партија коју градимо настаје и ослања се на идеолошке, програмске и организационе основе покрета Не давимо Београд, али у њеном стварању учествоваће и више локалних партнерских организација из различитих градова у Србији. Три велике вредности око којих смо се окупили, а којима ћемо се водити и у буднућности су друштвена правда/солидарност, заштита животне средине и права на јавна добра и широко учешће грађана и грађанки у доношењу одлука.

Покрет ће наставити сарадњу и са партнерима у оквиру коалиције МОРАМО.

На шестој Скупштини покрета Не давимо Београд усвојен је и финансијски извештај и извештај о раду, а представљена је и евалуација изборне кампање.

Фото:

Можда ти се свиди

Оставите коментар