Почетна » Не давимо Београд: Не давимо Београд и Иницијатива за Пожегу настављају заједничку борбу кроз партију Зелено-леви фронт

Не давимо Београд: Не давимо Београд и Иницијатива за Пожегу настављају заједничку борбу кроз партију Зелено-леви фронт

од Други Пишу
0 коментар

У склопу прерастања покрета Не давимо Београд у партију Зелено-леви фронт, која ће деловати на националном нивоу, потписан је меморандум о сарадњи са локалном организацијом Иницијатива за Пожегу.

Иницијатива за Пожегу је овим споразумом је и званично постала партнерска организација у процесу изградње партије Зелено-леви фронт, која ће деловати на територији целе Србије.

“Заједничка изградња партије је наставак вишегодишње успешне сарадње између два политичка покрета у одбрани јавног интереса, борби за здраву животну средину, као и за демократско, праведно и солидарно друштво. Са нашим саборцима из Иницијативе за Пожегу смо заједничким снагама наступили и на претходним парламентарним изборима на којима смо добили подршку за изградњу нове зелено-леве снаге на националном нивоу. Овим споразумом настављамо нашу борбу и за све друге градове у Србији кроз Зелено-леви фронт Не дамо Србију ” – изјавио је Роберт Козма, народни посланик Зелено-левог посланичког клуба.

“Након више година борбе и изградње организација на локалном нивоу, сазрело је време да се грађанкама и грађанима понуде и одговори на шира питања од оних локалних и комуналних, а на неким новим вредностима. Дугорочна сарадња са аутентичним самониклим локалним покретима широм Србије се показала се плодотворна. Задовољство нам је да смо се нашли управо са људима који су наши истомишљеници и осведочени борци за јавни интерес. Иницијатива за Пожегу наставља да функционише као и до сада – као аутономна организација, а партнерски односи са Зелено-левим фронтом ће омогућити међусобну подршку и јачање заједничких капацитета“ – изјавио је Богдан Радовановић, члан Главног одбора Иницијативе за Пожегу.

Партија Зелено-леви фронт настаје ширењем покрета Не давимо Београд на национални ниво и удруживањем са другим локалним организацијама. Партија ће бити базирана на идеолошким, програмским и организационим основама покрета Не давимо Београд.

Не давимо Београд/Зелено-леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар