Почетна » Не давимо Београд: Нове цене вртића ударац на џеп родитеља

Не давимо Београд: Нове цене вртића ударац на џеп родитеља

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд сматра да ће ново поскупљење вртића озбиљно угрозити већ неизвесну материјалну ситуацију већине родитеља.

“Ови нови издаци дешавају се у тренутку када је инфлација у нашој земљи двоцифрена, а цене хране расту из године у годину. Наравно да ће се ови нови трошкови највише одразити на најсиромашније. Пред почетак нове школске године, родитељи су се нашли у шоку. Наиме, приватни вртићи су обавестили родитеље да ће од септембра драстично повећати цене. У неким случајевима ово повећање ће чак дуплирати цену вртића, као што је то случај у Батајници где ће родитељи ће уместо досадашњих 5.500 динара, морати да плаћају чак 12 хиљада динара месечно.” – изјавила је Јелена Васиљевић, из Не давимо Београд и одборничке групе МОРАМО.

Иако град Београд субвенционише око 80% цене, приватни вртићи ни на који начин нису ограничени колико ће наплатити боравак деце. Покрет Не давимо Београд се залаже за улагање у државне вртиће чији рад је је јефтинији и за родитеље и за градски буџет.

 

Ове године до јуна је потрошено преко 20 милиона евра на субвенције за приватне вртиће. До краја године тај износ ће бити прећи 40 милиона евра. За ова средства, само ове године, могли смо да саградимо око 25 нових вртића, а на тај начин уштедимо на трошковима и за град и за родитеље.

Можда ти се свиди

Оставите коментар