Почетна » Не давимо Београд: Одборник СНС-а вређао и гађао материјалом представнице Не давимо Београд у комисији за називе тргова и улица

Не давимо Београд: Одборник СНС-а вређао и гађао материјалом представнице Не давимо Београд у комисији за називе тргова и улица

од Други Пишу
0 коментар

На првој конститутивној седници Комисије за споменике и називе тргова и улица града Београда, градски одборник из редова Српске напредне странке Бранислав Милићевић вербално је увредама и вулгарностима напао чланице комисије покрета Не давимо Београ и коалиције МОРАМО, а затим их и гађао дневним редом и материјалима за припрему седнице.

“Милићевић је, као најстарији одборник, председавао првом седницом Комисије и био је видно изнервиран јер смо тразиле реч и образлагале неслагање са дневним редом и одлукама које нам се намећу уз непотпун материјал, што је изгледа пракса свих градских служби и инситтуција до сада.” – изјавила је Наталија Симовић, градска одборница Не давимо Београд и одборничке групе МОРАМО.

Показујући згужвани материјал којим их је гађао одборник Српске напредне странке, чланица комиције Олга Манојловић Пинтар је на седници Комисије изјавила: “Ово је ваш однос према комисији која треба да поставља имена улица и споменике у Београду. Ово ћемо сачувати за музеј. Ово је један експонат који Народни музеј може да прикаже, како се односи члан комисије за споменике и именовање улица према својој функциији. О како одговорном одборнику се ради.”

На првој седници Комисије одлучује се о именовању једне улице која је првобитно требало да понесе име Гамала Абдула Насера поводом обележавања годишњице самита несврстаних. Након интервенције египатске амбасаде која је у току посете Египатског председника Београду, предлог је промењен у „Египатска улица“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар