Почетна » Не давимо Београд: Омладина опозиције предала поруке са протеста председнику Александру Вучићу

Не давимо Београд: Омладина опозиције предала поруке са протеста председнику Александру Вучићу

од Други Пишу
0 коментар

Представници и представнице омладина опозиционих странака које учествују у организацији протеста „Србија против насиља“ су данас на писарници Председништва предали поруке и захтеве које су грађани и грађанке упутили председнику Александру Вучићу током масовног протеста одржаног претходне суботе.

У обраћању окупљеним новинарима испред Председништва, чланови и чланице омладина странака, рекли су да су ту зато што желе да се чује глас омладине, да се чују захтеви протеста и да се чују поруке народа.

„Наши ставови су јасни, а то је да сви имају право на безбрижно одрастање и безбедан живот, као и то да држава мора да сноси одговорност за систем који је подбацио, те жртвама насиља ово није пружио. У порукама које данас доносимо се јасно осликава да грађани, а највише млади, захтевају системске промене које ће обезбедити да се слични чинови насиља више не понове у Србији“, изјавила је Ања Златовић, представница Зелене омладине Србије, омладинског тела Не давимо Београд/Зелено-левог фронта.

„Пошто је председник од скоро председник свих грађана, надамо се да ће ове поруке сада и прочитати“, рекао је Марко Мијаиловић из странке Заједно, који је додао да смо претходних недеља видели огроман број незадовољних људи на улицама који имају много тога да кажу председнику и осталим институцијама од Владе до РТС-а.

„Велики број људи је оставио поруке прошлог пута, нажалост нису сви успели то да ураде зато ћемо наставити са овом акцијом и на следећем протесту. Ми млади ћемо се постарати да председнику те поруке буду уручене. Студент сам политичких наука и јако ми је драго што су колеге студенти и велики број младих људи излази на улице и мислим да је веома битно што су млади исказали своје незадовољство и жељу за променама у нашем друштву. Позивам све студенте, студентске организације и све младе уопште да изађу у што већем броју и оставе своју поруку“, изјавио је Мијаиловић.

Јелена Бањац из Покрета слободних грађана је рекла да је председник показао да је његов позив за дијалог лажан тиме што се није појавио у суботу испред Председништва, већ се накнадно обратио преко друштвених мрежа.

„Не одустајемо од захтева протеста. Није довољна оставка Ружића нити наводно принудно укидање ријалитија. Желимо са овог места да пошаљемо јасну поруку да су млади гласнији него икада и да нећемо одустати од идеје о бољој будућности“, рекла је Бањац.

Данас смо ту испред оних којима је доста понижења, уцена, претњи, оних којима је доста да их називају лешинарима, хијенама и сецикесама. Данас смо ту испред оних који већ месец и по дана сваки петак или суботу по киши и сунцу достојанствено исказују своје незадовољство и протестују на улицама Београда и градова широм Србије. Ми грађани Србије желимо да живимо а не да животаримо, желимо нормалан систем који функционише а не систем какав је данас“, изјавио је Лазар Пауновић из Народне странке.

Џенана Чалаковић из Демократске омладине је рекла да су представници опозиционих странака ту како би предали више десетина хиљада грађана који су одлучно рекли НЕ, Александру Вучићу и његовом корумпираном режиму.

„У овом моменту, једини исправан корак који председник може и треба да учини је да поднесе оставку, са њом ће сви наши захтеви бити испуњени, закључила је Чалаковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар