Почетна » Не давимо Београд: Осуђујемо напад на професоре Факултета политичких наука

Не давимо Београд: Осуђујемо напад на професоре Факултета политичких наука

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Не давимо Београд најоштрије осуђује таргетирање људи са Факултета политичких наука у Београду и позива на борбу против насиља, клевета и лажи.

Поводом срамних плаката који су се појавили у близини Факултета политичких наука, на којима се налазе доценткиња Јелена Лончар, професор Марко Вековић и доцент Стефан Сурлић, упућујемо подршку овим академским радницима и апелујемо на надлежне да пронађу починиоце.

„Универзитет мора бити место на коме се негује слобода говора и мишљења, а додатно забрињава што су мета оваквих напада људи којима се не може наћи мрља у професионалном и приватном животу. Јасно је да континуирања кампања мржње и насиља којом се СНС од свог настанка служи, прожима све поре друштва и има за циљ да додатно продуби већ постојеће поделе у нашем друштву и резултира прогањањем неистомишљеника“, изјавио је Добрица Веселиновић.

Не давимо Београд се одлучно супротставља свакој врсти насиља, напада и притиска на професорке и професоре Београдског универзитета, као и друге академске и просветне раднике, и сматра да је добро друштво оно у коме се негују и промовишу слобода и плурализам мишљења.

Можда ти се свиди

Оставите коментар