Почетна » Не давимо Београд: Подршка сведоку расистичког понашања полиције

Не давимо Београд: Подршка сведоку расистичког понашања полиције

од Други Пишу
0 коментар

Покрет „Не давимо Београд“ осуђује понашање полицијских службеника на Аеродрому Никола Тесла, због злоупотребе закона и расистичког понашања према путницима друге боје коже и земље порекла из којих су допутовали.

Овај чин је додатно шокантан, заташкавањем ове ситуације у виду скандалозног саопштења за јавност полиције у коме прете прекршајном пријавом грађанину који је сведочио расистичком понашању полиције и о томе јавно говорио. Уместо да спроведу поступак унутрашње контроле и казне одговорне, полиција се обрушила на очевица који није ћутао на кршење закона.

Народни посланик Радомир Лазовић је у име покрета Не давимо Београд понудио сву правну и другу врсту помоћи сведоку расистичког понашања полиције који је о овоме писао у листу Данас.
„Згрожен сам понашањем полиције. МУП Србије уместо да спроведе истрагу против полицајаца који су показали расистичко понашање, подноси прекршајну пријаву против човека који је указао на ово срамотно поступање и злоупотребу својих права. Не само да исказујем подршку и солидарност, већ и дивљење према особи која је устала у одбрану угрожених људи. Сматрам то највишом вредношћу чојства које је, уосталом, уткана дубоко и у традицију нашег народа“ – истакао је Радомир Лазовић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар