Почетна » Не давимо Београд: Поплаве у Србији показатељ неспособности и деценијске небриге власти

Не давимо Београд: Поплаве у Србији показатељ неспособности и деценијске небриге власти

од Други Пишу
0 коментар

Последњи талас поплава у десетинама општина и градова у Србији још једном је показао да је деценијска власт Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, оставила изузетно лоше последице по животну средину, имовину и животе грађана широм наше државе.

„Адаптација на климатске промене и озбиљно схватање утицаја које доносе, морају бити у врху приоритета нове власти после смене режима. Очигледно је да садашња власт то не разуме, неће, и на крају не уме. Зато се Зелено-леви фронт уместо улагања у коруптивне и бесмислене пројекте типа Београда на води или националног стадиона, залаже за инвестирање у обнављање и ширење шумских појаса, уређивања водотокова и канализационих мрежа, као и у јавну инфраструктуру и на крају цивилну заштиту“, изјавио је Добрица Веселиновић

Насупрот припреми, озбиљном планирању и инвестирању у превентивне мере и одбрану од поплава, од представника власти изнова слушамо како се овакви сценарији нису могли предвидети, како је у питању хиљадугодишња вода, а чак се спомињала и божија воља као узрок. Све је то служило да би се прикрила корупција, уништавање животне средине и инвеститорски урбанизам.

Покрет Не давимо Београд се као и сваки пут до сада се ставља на располагање грађанима и службама цивилне заштите како би се што пре санирале.

Можда ти се свиди

Оставите коментар