Почетна » Не давимо Београд посетио активисте који се боре против каменолома у околини Косјерића

Не давимо Београд посетио активисте који се боре против каменолома у околини Косјерића

од Други Пишу
0 коментар

Активисти покрета Не давимо Београд посетили су село Подградина поред Косјерића како би пружили подршку Мирославу Перовићу, човеку којег су мучки пребили батинаши, и активистима који се боре да заштите своје куће од планиране изградње каменолома.

“Данас смо поново у Подградини да пружимо подршку овим храбрим и одважним људима који штите свој дом од уништења. Постало је уобичајено да се у Србији отима и да се људи пребијају уколико се нађу на путу профита моћника. Данас смо овде да поручимо да се са овиме одмах мора стати. Наша земља има и законе и полицију и институције која морају заштитити грађане Подградине.

Позивамо полицију да истражи напад у којем је Мирославу Перовићу разбијена глава и да заштити људе који се налазе под нападом батинаша.” – изјавио је Богдан Радовановић активиста Иницијативе за Пожегу, локалне организације која се такође придружила подршци.


Покрет Не давимо Београд организовао је посету преко 30 активиста како би показао да грађани Подградине и Косјерића који се супротстављају изградњи каменолома нису сами. Борићемо се заједно против свих штетних пројеката у нашој држави и изградити друштво засновано на солидарности, здравој животној средини и будућности за нашу децу.

“Приликом претходне посете грађанима Подградине указали смо да се на ове људе врше притисци и напади, а да ли заиста треба да се ломе главе да би се озбиљно схватиле ове претње? Уколико је полицији и тужилаштву свеједно, нама није. Зато смо данас са овим људима.” – изјавила је народна посланица Јелена Јеринић и позвала грађане и активисте да о свом проблему говоре у Народној скупштини Републике Србије заједно са посланицима Зелено–левог клуба, Не давимо Београд.

 

Подсећамо да грађани Подградине и Косјерића месецима протестују на барикадама у страху од последица које ће овај каменолом оставити по њихово здравље и животну средину, а сада су мета батинаша. Мирославу Перовићу, једном од активиста који се супротстављају градњи штетног каменолома разбијена је глава у мучком нападу. Човек је пресретнут у улазу зграде и крвнички претучен, а и раније је добијао претње.

Можда ти се свиди

Оставите коментар