Почетна » Не давимо Београд: Председник Одбора за образовање одбио захтев да се расправља о стању и примењеним мерама у Рибникару

Не давимо Београд: Председник Одбора за образовање одбио захтев да се расправља о стању и примењеним мерама у Рибникару

од Други Пишу
0 коментар

Председник надлежног скупштинског одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Марко Атлагић, одбио је захтев трећине посланика опозиције, шест чланова овог одбора, да се закаже посебна седница на којој би се расправљало о стању и посебним мерама примењеним у основној школи “Владислав Рибникар”, након трагедије која је потресла целу Србију.

Захтев је одбијен на основу произвољног и апсурдног тумачења Пословника о раду Народне скупштине, према коме за разматрање неког питања мора унапред да буде поднет предлог закључака, што у Пословнику не пише, нити се то захтева.

“Ово није први случај да председник Одбора и владајућа већина одбија да расправља о питањима важним за цело друштво или да опструира расправу. Подсећамо да Одбор није желео да осуди нападе на троје наставника Факултета политичких наука. Радикална десничарска организација која је позната по насилним акцијама лепила је плакате са њиховим фотографијама са натписом Издајник и физички спречавала одржавање научног скупа на Факултету”, изјавио је Ђорђе Павићевић, народни посланик Зелено-левог клуба Не давимо Београд. Председник Одбора је на последњој седници Одбора имао доста разумевања за насилне акције ове организације, што се може видети на снимку са седнице одбора (http://217.26.67.44/filesnsrs/odbor/odbor2023050810.mp4, 4:15 i dalje).

Још је несхватљивије одбијање Председника одбора да се расправља о стању у школи Владислав Рибникар и мерама које су неопходне да се помогне деци и родитељима који су преживали трагедију, а посебно трагично изгледа у светлу сталних позива владајуће већине да се ујединимо у трагедији и напорима да превазиђемо њене последице. Подсећамо да у овом одбору седе чланице и чланови који имају и искуство и знање везано за образовни процес и образовни систем, а да представник владајуће већине одбија њихову помоћ.

Владајућа већина је још једном, као и током седнице Народне скупштине о безбедносном стању, показала да јој је више од помоћи угроженима стало до слике о властитој безгрешности, односно да избегава било какву расправу која би могла указати на то да су неки надлежни одговорни и да су начињене неке грешке или уведене погрешне мере. Можда ипак није људски бити безгрешан.

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар