Почетна » Не давимо Београд: Реаговање око невремена у Србији

Не давимо Београд: Реаговање око невремена у Србији

од Други Пишу
0 коментар

Последњи талас невремена, који је изазвао велике штете у десетинама општина и градова у Србији, поново је показао да је деценијска власт Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије оставила изузетно лоше последице по животну средину, имовину и животе грађана широм наше државе.

Претходних година, јавни функционери су нас убеђивали да су се поплаве десиле због хиљадугодишњих киша, потом говорили да је у питању божија воља, а у ствари никада нису ни желели, нити радили на томе да се заштите животи и имовина грађана и очува и унапреди природа.

Уместо да се после сваког невремена евидентирају критичне тачке, процене грешке и идентификују слабости у систему како би се на основу тога у будућности унапредило поступање и смањиле штете и последице, резултат је спиновање функционера, довођење грађана у забуду, као и наставак јавашлука и немара, који односи животе.

“Адаптација на климатске промене и озбиљно схватање утицаја које оне доносе, морају бити у врху приоритета нове власти после смене режима. Очигледно је да садашња власт то не разуме, неће, и на крају не уме. Зато се Зелено-леви фронт уместо улагања у коруптивне и бесмислене пројекте попут Београда на води или националног стадиона, залаже за инвестирање у системе упозорења, у обнављање и ширење шумских појаса, уређивања водотокова и канализационих мрежа, као и у јавну инфраструктуру, и на крају цивилну заштиту” – изјавио је Добрица Веселиновић.

Београду и Србији је неопходна промена, јер сваки дан наставка власти СНС-а има несагледиве последице за грађанке и грађане наше земље.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар