Почетна » Не давимо Београд: Сакривањем информација власт СНС-а и СПС-а покушава да провуче нове вишемилионске преваре и наставак корупције у Београду

Не давимо Београд: Сакривањем информација власт СНС-а и СПС-а покушава да провуче нове вишемилионске преваре и наставак корупције у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Градска власт покушава да сакрије информације о ребалансу буџета Београда који је на дневном реду наредне седнице градске скупштине. Власт свесно саботира достављање материјала одборницима, тако што су више хиљада папира материјала достављени у нечитком облику и само два дана пре седнице.

Саботирање седнице покушавају и додавањем тачака дневног реда без икаквог објашњења и кроз измене аката без аргумената. СНС и СПС су и до сада имали манир изругавања институција, али на овој седници се доносе изузетно важне одлуке које ће утицати на живот људи, као што је ребаланс буџета.

“Очигледно је да је градска управа изузетно некомпетентна и неефикасна, да у претходних десетак година није ништа урадила да реши проблем загађења, саобраћајних гужви, канализације и доступности вртића, а како би то сакрила покушава да утиша другачије гласове и мисљења.

То чине тако што прибегавају баналној тактици онемогућавања информисане дискусије, затрпавања одборника нечитљивим материјалима, неаргументованим предлозима одлука, сакривањем информација о именовањима и додавањем тачака дневног реда у последњем тренутку. Неће им проћи ни овај ни сваки следећи пут, јер нова опозиција је у коначно у граду, и учинићемо све да заједно са грађанима онемогућимо да наставе са својим стандардним планом вишемилионских превара и корупција” изјавио је шеф одборничке групе Не давимо Београд и коалиције Морамо За добар град, Добрица Веселиновић.

Према евидентно лошем пословнику Скупштине града Београда материјали и дневни ред седнице се достављају минимум седам дана раније свим одборницима и одборницама, а чак се ни ово правило које не оставља довољно времена за темељну припрему, информисање и укључивање грађана у одлучивање не поштује. Осим што је ово правило лоше, постојећа власт је до сада сваки пут прекршила пословник слањем додатног материјала одборницама и одборницима вече пре одржавања или пре почетка саме седнице.

Поред овога покрет Не давимо Београд ће на следећој седници изнети низ предлога и решења за главне проблеме које деценијама притискају наш град. Поред тога наставићемо да инсистирамо на ефикаснијем и транспартентнијем раду институција како би све информације дошле до грађана у чије име се ове одлуке и доносе, а са тим у вези сав материјал који смо добили смо скенирали и учинили јавно доступним, наводи се у саопштењу овог покрета.

Можда ти се свиди

Оставите коментар