Почетна » Не давимо Београд: Шапић окренуо једно градско комунално предузеће против другог

Не давимо Београд: Шапић окренуо једно градско комунално предузеће против другог

од Други Пишу
0 коментар

ЈКП „Београдске електране“ потврдило је да Град није ни тражио, ни добио сагласност да откопа и оштети канал за топловод на Савком насипу, а у одговору се наводи и да угрожавање овог топловода другим радовима није дозвољено. Управо су овај канал оштетили радници ЈКП „Београдски водовод и канализација“ у нелегалном покушају да провуку цеви за воду кроз насип. Дакле, Шапићеви пројектанти су наложили једном градском комуналном предузећу да радовима нанесу штету другом комуналном предузећу.

Упркос покушајима градоначелника Шапића и градског урбанисте Стојчића да убеде грађане како су се радови на Савском кеју спроводили по свим прописима и уз све дозволе, нове чињенице и сазнања их неумољиво демантују. ЈКП „Београдске електране“ је у свом одговору на захтев за приступ информацијама од јавног значаја потврдило да Град није ни тражио ни добио сагласност да се сме откопати и оштетити канал за топловод, што је ЈКП „Београдски водовод и канализација“ управо урадило 22. марта у намери да обезбеди простор за провлачење цеви за воду. У свом одговору Електране наводе да је „у току реализација ванградског топловода и није дозвољено угрожавање коридора и саме конструкције постојећег канала“. Дакле, Шапићеви пројектанти су наложили једном градском комуналном предузећу да радовима нанесу штету другом комуналном предузећу, а последично и свим грађанима и грађанкама Београда.

Потпуно је несхватљиво да се Градска управа на челу са Шапићем упустила у посао довођења инфраструктуре за сплавове на Савском кеју на апсолутно незаконит и немаран начин, прескачући кључне сагласности које су неопходне због посебности и осетљивости водног земљишта на било какве интервенције, а поготово насипа као заштитног водног објекта. Градоначелник је овим показао да је за најближе сараднике изабрао потпуно нестручне и неспособне људе који су покушајем спровођења недозвољених радова на Савском кеју показали да представљају не само штету већ и директну опасност за становнике Београда.

Не давимо Београд позива ЈКП Београдски водовод и канализацију да због угрожавања инфраструктуре коју они одржавају, без одлагања поднесу кривичне пријаве против градских челника који су оваке радове проузроковале. Грађани су већ поднели неколико жалби и кривичних пријава у овом случају, а Правни тим Не давимо Београд наставиће да подржава грађане и грађанке који чувају Савски насип од бахатости градске власти.

Можда ти се свиди

Оставите коментар