Почетна » Не давимо Београд: Шапић у сред ноћи, са приватним обезбеђењем покушао напад на Савски насип

Не давимо Београд: Шапић у сред ноћи, са приватним обезбеђењем покушао напад на Савски насип

од Други Пишу
0 коментар

Само пар сати након завршетка дана жалости, док је пажња јавности посвећена незапамћеним трагедијама које су погодиле наше друштво, Александар Шапић је у сред ноћи и са приватним обезбеђењем, поново покушао да започне нелегалне радове на бушењу Савског насипа.

“Рано јутрос у 4 сата припадници градских служби су уз асистенцију приватног обезбеђења поставили ограду на Савском насипу, у Блоку 45, и само захваљујући будности грађана овај покушај је спречен, а ограда склоњена са локације. Невероватно је да човек коме је требало три дана да одреагује на трагичне догађаје који су погодили Београђане и није нашао за сходно да ода почаст жртвама, једва дочекао да баш у овом тренутку настави са својим незаконитим радњама” – изјавио је Добрица Веселиновић при посети грађанима у блоку 45.

“Упркос одлуци Управног суда којим су суспендовани сви радови на насипу, градске службе су поново покушале да наставе са незаконитим угрожавањем насипа. Ова одлука суда значи да апсолутни никакви радови на насипу не смеју да буду предузети до правноснажне пресуде. Грађани новобеоградских блокова реаговали су брзо и преузели на себе да обезбеде поштовање судске одлуке, уклонивши ограде које су ноћас постављене.” – изјавила је Јелена Јеринић, народна посланица Зелено левог клуба, Не давимо Београд.

Правни тим Зелено левог фронта / Не давимо Београд пружио је подршку грађанима који бране насип, а подсећамо градску власт да је неизвршавање судских одлука и ометање правде кривично дело и да ћемо уколико поново покушају да наставе радове, поднети и кривичне пријаве против функционера СНС-а.

Можда ти се свиди

Оставите коментар