Почетна » Не давимо Београд: Уместо прославе и свечаног пријема, за градску славу помоћи најугроженијим суграђанима

Не давимо Београд: Уместо прославе и свечаног пријема, за градску славу помоћи најугроженијим суграђанима

од Други Пишу
0 коментар

Одборници покрета Не давимо Београд и коалиције Морамо неће присуствовати свечаном пријему поводом крсне славе Града Београда, која ће бити одржана у четвртак 25. маја 2023. године у Скупштини града.

Због недомаћинског односа према граду и људима који у њему живе, ова власт је увек бежала од одговорности огртањем у националне или верске симболе, проглашавајући себе чуварем традиције, а политичке неистомишљенике издајницима.

Ове године се домаћином назива Александар Шапић. Да би неко био домаћин једног града, он најпре мора да буде особа које са грађанима тог града дели и добро и зло. Александар Шапић је неки други град изабрао за дом својој породици. Београд је за њега место у ком влада и богати се, а не место где сопственој деци ствара будућност. Не желимо да учествујемо у представи у којој се као велики верници и домаћини представљају људи који су од Београда направили град коцкарница, јефтиног провода, повлашћених и отуђених богаташа, окружених са готово два милиона људи који се боре за пристојан превоз, сигурне школе и вртиће, чист ваздух, основну канализациону мрежу” – изјавио је Добрица Веселиновић.

Не можемо да будемо гости домаћину који вређа грађане Београда, који прети својим суграђанима затвором зато што су се дрзнули да имају своје мишљење о томе како треба да изгледа део града у којем живе. Додатно сматрамо да у овим временима свеопште кризе није прикладно да се новац грађана троши на свечане прославе и скупо послужење, уместо да се ова слава обележи на начин примерен не само хришћанској традицији, већ и осталим вероисповестима које се у нашем граду испољавају, а то је дарујући и помажући најсиромашније и најугроженије суграђане.

Због свега овога нећемо бити гости Александра Шапица и градске власти СНС-а и СПС-а.
Због Београда и Београђана!Претходних недеља на протестима Београд је по ко зна који пут потврдио да је и град и свет.
И ми смо му дужни да га као таквог поштујемо.

Можда ти се свиди

Оставите коментар