Почетна » Не давимо Београд: Веселиновић са Сарацином у Берлину о ближој сарадњи Србије и ЕУ

Не давимо Београд: Веселиновић са Сарацином у Берлину о ближој сарадњи Србије и ЕУ

од Други Пишу
0 коментар

У току четвородневне посете Берлину, представници покрета Не давимо Београд састали су се са високим представником Немачке за Западни Балкан, Manuelom Saracinom.

Тренутна политичка ситуација у Србији, као и међународне кризе у свету којима сведочимо биле су неке од тема о којима се разговарало. У конструктивном разговору представници Не давимо Београд истакли су важност међународног повезивања у областима као што су здрава животна средина, радна права, борбе против организованог криминала и смањења друштвених неједнакости, који ће бити у фокусу покрета у наредном периоду.

„У конструктивном разговору упознали смо господина Мануела Сарацина са нашим виђењем политичке ситуације у Србији након управо одржаних избора, као и о неопходности даљег тока европских интеграција Србије. Поред усклађивања спољне политике са ЕУ, волели бисмо да видимо и подизање стандарада у областима у којима власти у Србији остварују јако лоше резултате, као што је борба против организованог криминала или заштита животне средине, одговор на климатске промене и борба против друштвених неједнакости које се константно увећавају.” – изјавио је Добрица Веселиновић.

Договорено је да се састанак понови приликом посете Мануела Сарацина Београду, који ће се десити у наредне две недеље.

Представници Не давимо Београд ће наредних дана разговарати и са сарадницима из Европске партије Зелених, а поред тога упознаће се и са различитим иницијативама и друштвеним организацијама које раде на конкретним решењима за зелене и солидарније заједнице.

Можда ти се свиди

Оставите коментар