Почетна » Не давимо Београд: Веселиновић: Шапић срамота за Београд, градоначелник шибицар

Не давимо Београд: Веселиновић: Шапић срамота за Београд, градоначелник шибицар

од Други Пишу
0 коментар

Најновија сазнања истраживачких новинара БИРНа и Времена о новим финансијским малверзацијама и изврдавању закона градоначелника Београда поново нам потврђују да је Александар Шапић недостојан функције градоначелника Београда.

„Сада постаје јасно зашто Александар Шапић никада није реаговао на нелегалну градњу и угрожавање савског насипа, попуњавање блокова новим објектима и инвеститорски урбанизам на Новом Београду. Па не може човек који је и своју кућу нелегално надоградио да штити Београд од дивље градње. Не може човек који је претио комшијама, фалсификовао докторат, а сада има још једну велику аферу – прикривање великог броја квадрата и вила које поседује у Трсту како би избегао плаћање пореза, да буде неко ко ће бранити јавни интерес,” изјавио је Добрица Веселиновић и поручио: “За мене је ствар једноставна – Александар Шапић није достојан функције градоначелника Београда, а надлежни органи под хитно морају да покрену поступке против њега и оштро санкционишу овакво понашање.“

По доказима који су данас објављени, поред великог броја квадрата које градоначелник поседује у Италији место пребивалишта је надлежним итаљанским институцијама навео Трст, а не Београд у коме ради као јавни функционер, да би у Италији добио преске олакшице и тиме избегао плаћање пореза.

Ово је само једна у низу афера Александра Шапића и показатељ да Београду потребна суштинска промена како би постао добар, зелен, одржив и солидаран град.

Можда ти се свиди

Оставите коментар