Почетна » Не давимо Београд: Власт бежи од формирања савета и комисија града Београда због страха од опозиције

Не давимо Београд: Власт бежи од формирања савета и комисија града Београда због страха од опозиције

од Други Пишу
0 коментар

Три месеца од конституисања Скупштине града Београда, нова градска власт није формирала савете и комисије у којима своје место треба да заузму и представници опозиције. Од старта новог сазива Скупштине постало је јасно да ће опозиција имати оштре критике на рад напредњачких власти, а посебно одборници и одборнице Не давимо Београд и коалиције Морамо као највећа опозициона група.

“Да је заиста по среди страх од присуства опозиције у овим телима, могли смо да видимо на првој седници Комисије за споменике и називе тргова и улица. Тада је одборник Српске напредне странке, Бранислав Милићевић – Бранко Коцкица, прекидао, ућуткавао, омаловажавао – и на крају гађао згужваним дневним редом нашу представницу Олгу Манојловић Пинтар и мене, због тога што смо се успротивиле кршењу пословника и захтевале достојанствен рад овог тела.” – изјавила је Наталија Симовић, одборница Не давимо Београд и коалиције Морамо.

Градске комисије и савети су важна тела јер она разматрају кључна животна питања грађана од спровођења јавних набавки, преко комуналних услуга, водопривреде, снабдевања горивом, до становања или саобраћаја.

“Поред одборника, у ова тела је могуће укључити и стручњаке и научне раднике. Уместо да се ово искористи како би се градским питањима бавили на што бољи начин, градска власт бежи од дискусије, критике, али и стручности, јер би на тај начин открила своје праве намере, а то је вођење града тако да одговара малом броју повлашћених појединаца.” – поручио је Добрица Веселиновић и закључио да би укључивање стручњака допринело изградњи здравих, функционалних и демократских система у нашем граду, са циљем заштите јавног добра и обезбеђења квалитетног живота свих грађана.

Овим путем јавно позивамо председника Скупштине града Николу Никодијевића да испуни своју обавезу и приступи формирању свих осталих савета и комисија града.

Можда ти се свиди

Оставите коментар