Почетна » Не давимо Београд: Забранити најављени неонацистички скуп

Не давимо Београд: Забранити најављени неонацистички скуп

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд захтева од Полицијске управе да не дозволи одржавање скупа који је за 4. фебруар најавила неонацистичка организација “Зентропа Србија”, као и да не дозволи да се било какви неонацистички скупови одржавају у слободарском Београду. Од Уставног суда захтевамо да забрани деловање свих неонацистичких, неофашистичких и расистичких организација у Србији.

Ова и овакве организације представљају љагу за наше друштво, величају најопасније идеологије и славе најмрачније догађаје и личности из историје, какав је био народни издајник и ратни злочинац Милан Недић коме је најављени скуп посвећен. За време Недићеве квислиншке владе, под нацистичком окупацијом, извршен је геноцид над Јеврејима и Ромима, а на десетине хиљаде родољуба и бораца народно-ослободилачког покрета мучено је и убијано у Недићевим казаматима.

Нацистички окупатор славио је Недића због његове “историјске заслуге што је јеврејско питање у Србији у потпуности решено”, а Београд је под његовом управом проглашен “градом очишћеним од Јевреја”. Подсећамо да је Виши суд у Београду 2019. одбио захтев за рехабилитацију Милана Недића чиме је потврђена Уредба из 1946. по којој је он проглашен за “народног непријатеља”.

Србија има антифашистичку традицију на коју смо поносни и у овом друштву нема места за организације које распирују насилничке идеологије због којих су наши грађани у прошлости страдали и против којих су се херојски борили.

Подсећамо и на трагичну подударност што је овај скуп најављен управо на дан годишњице смрти глумца Драгана Максимовића кога је 2001. године у Београду, само због његовог изгледа, на смрт претукла група неонациста повезаних са организацијом “Крв и част”.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар