Почетна » Не давимо Београд: Зауставити самовољу извршитеља

Не давимо Београд: Зауставити самовољу извршитеља

од Други Пишу
0 коментар

Данас у јутарњим часовима извршитељка Мирјана Димитријевић избацила је из куће сликарку у пензији Драгану Милисављевић уз помоћ полиције и приватног обезбеђења. Покрет Не давимо Београд захтева да се стане на пут самовољи извршитеља и све чешћим примерима кршења закона у извршним поступцима.

Упркос сумњама да је учествовала у нелегалним радњама приликом извршења, због чега тужилаштво води два поступка против Мирјане Димитријевић, она несметано наставља да избације људе на улицу. Пре две недеље Мирјана Димитријевић је покушала да породици Вуксановић одузме кућу која није предмет судске пресуде, а поводом сличног поступања у једном другом предмету је и покренуто кривично гоњење против ње.

Док тужилаштво води истрагу против извршитељке, она данас из стана избацује осамдесетогодишњу Драгану Милисављевић, коју је систем преварио и дозволио јој да купи стан и укњижи се као власник, да би се касније испоставило да је претходни власник стана фалсификовао папире. Надлежне институције за контролу рада приватних извршитеља не покрећу поступке против истих, а видимо да они несметано раде и када су осумњичени за кривична дела.

Покрет Не давимо Београд још једном истиче да је поступак извршења пресуда потребно вратити држави, јер је очигледно да приватни предузетници који се баве извршењем нису оправдали своје постојање.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seventeen − 4 =