Почетна » Не давимо Београд / Зелено-леви фронт: Дебакл Шапићевог плана за јавни превоз

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт: Дебакл Шапићевог плана за јавни превоз

од Други Пишу
0 коментар

Поводом данашње вести да је град Београд одустао од набавке и тендера за нови система за контролу карата, Не давимо Београд сматра да градска власт изнова показује да нема никакав план како да реши проблем јавног градског превоза, правећи огромну штету грађанима и буџету града.

„Јасно је да надлежни заправо ни немају представу о томе како ГСП у Београду функционише, нити са којим проблемима се грађани суочавају користећи га. Београду треба оптимизација јавног превоза, улагање у шински систем, ширење мреже жутих трака и улагање у одрживу мобилност, а не хазардерски потези и константно мењање планова“, изјавио је Добрица Веселиновић, шеф одборничке групе За добар град, покрета Не давимо Београд и коалиције Морамо.

“Градоначелник и градска управа нам опет обећавају – овог пута да се дошло до нових, револуционарних сазнања помоћу којих ће се обављати ефикаснији и бољи мониторинг и обрачун и да нам услед тога неће ни бити потребан систем за који је расписан тендер. Још једном непромишљена и олако дата обећања показују спремност градоначелника да се безобзирно коцка са имовином грађана и грађанки Београда, да одлуке не доноси плански, да се не консултује са стручном јавношћу и да није заинтересован за потребе људи који живе и раде у овом граду који он води”, каже Душан Павловић, градски одборник.

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт истиче да су грађани ти који ће плаћати скупу цену дилетантизма градоначелника Александра Шапића и његових сарадника у градској управи.

Можда ти се свиди

Оставите коментар