Почетна » Не давимо Београд / Зелено- леви фронт: Покренута петиција за продужетак тролејбуских линија

Не давимо Београд / Зелено- леви фронт: Покренута петиција за продужетак тролејбуских линија

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд / Зелено- леви фронт је покренуо петицију за продужетак тролејбуских линија 19, 21 и 22 до Студентског трга. Петицију можете потписати у суботу 4.марта  на нашим штандовима:

Славија 11-13х
Студентски трг 11-13х
Угао Војислава Илића и Устаничке 10-12х

Повод за покретање петиције је чињеница да је огроман број грађана принуђен да од 2019. године (када је власт скратила ове тролејбуске линије) преседа на Славији, како би стигли до центра града.

Позвамо све грађане да подрже захтев Секретаријату за јавни превоз да се тролејбуске линије продуже до Студентског трга како би грађани са Коњарника, Учитељског насеља, Крушевачке, Чубуре и Црвеног крста, директим линијама стигли до центра града.

Чињеница да ни један нови тролејбус није купљен већ 10 година, потврђује да ова власт тежи гашењу тролејбуског система у корист електичних аутобуса. Тролејбуси представљају еколошки вид превоза, који је за брдовите градове попут Београда много ефикаснији и поузданији од електричних аутобуса.

Покрет Не давимо Београд предлаже куповину нових тролејбуса са аутономијом вожње до 10 км (без контактне мреже). Са оваквим тролејбусима би се линије продужиле до окретнице СРЦ ,,Милан Гале Мушкатировић”, чиме би се грађани дуж трасе линије спојили са нашим обалама.

Партија Зелено- леви фронт настаје ширењем покрета Не давимо Београд на национални ниво и удруживањем са другим локалним организацијама. Партија ће бити базирана на идеолошким, програмским и организационим основама покрета Не давимо Београд.

Не давимо Београд / Зелено- леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар