Почетна » Не давимо Београд:Ни Ђилас, ни Вучић не смеју прекрајати изборну вољу грађана

Не давимо Београд:Ни Ђилас, ни Вучић не смеју прекрајати изборну вољу грађана

од Други Пишу
0 коментар

Последњих дана, Александар Вучић и Драган Ђилас покушавају приватним договорима да тумаче и политички прекомбинују исказану изборну вољу грађана и грађанки Београда. Сматрамо да је ово наставак тренда узурпације политичког процеса који додатно забрињава имајући у виду атмосферу несигурности изазвану бројним неправилностима током изборног процеса.

Покрет Не давимо Београд поручује да не могу два човека кројити судбину Београђана иза затворених врата. Не могу приватни договори бити замена за изборни процес.

 

Сматрамо да је најпре неопходно обезбедити да се заврши процес бројања гласова и разматрања приговора, а онда и поновити изборе на местима на којима је дошло до повреде процедура, како би се знало какава је расподела мандата у градској скупштини. Нови избори се расписују тек онда када нико не може да обезбеди већину за формирање нове градске власти, на основу разговора и процедуре, не на основу процене појединачних актера.

 

Подсећамо, Скупштина града Београда је представнички орган који врши основне функције локалне власти и има 110 одборника који се бирају на периодичним изборима који се расписују када се испуне законски услови за то. Избори се не расписују зато што некоме не одговарају резултати и не понављају онолико пута колико је потребно да се добију жељени резултати.

Можда ти се свиди

Оставите коментар